FILIPPINSK MASSAGE: 30-90 min massagebehandling i valfri kombination med ett stort urval av tekniker och material

Filippinsk massage bygger på tusenårig tradition där terapeuten förutom händerna också använder armbågar, underarmar, och ibland även knän och fötter. Beroende på vilket syfte massagen har utförs den olika. Vi erbjuder tre olika typer av Filippinsk massage: Malamya (avslappningsmassage), Hapyod (klassisk massage) och Manlalaro (idrottsmassage). Längden på behandlingen kan väljas mellan 30 – 90 min, och det är möjligt att addera särskilda tekniker och material till den valda massagetypen.

Behandlingslängd

30 min – 300 kr
45 min – 400 kr
60 min – 500 kr
75 min – 600 kr
90 min – 700 kr

Typ av massage

Malamya Massage: (Avslappningsmassage)

Mjuka och långsamma rörelser som hjälper dig till djup avslappning och välbefinnande. Vi anpassar sedan behandlingen efter dina behov och arbetar följsamt med långa strykningar, stimulans av akupunkturpunkter och endast lätt tryck.

Till skillnad från den klassiska massagen som har huvudfokus på muskulära besvär så är avslappningsmassage en mjukare inriktning med fokus på nedvarvning, vila och mental återhämtning. Behandlingen passar extra bra för dig som upplever att du är stressad, orolig, lider av utmattningssyndrom eller om din kropp är känslig för hårdare massagebehandlingar.

Malamya massage bygger delvis på de idéerna inom traditionell Kinesisk medicin gällande energibanor i kroppen -meridiansystemet- och hur dessa energibanor är sammankopplade till både psykisk och fysisk hälsa. Massagen syftar till att lösa upp blockeringar och hjälper kroppen att utsöndra sitt eget lyckohormon: Oxytocin. På detta vis reduceras hjärtfrekvensen och välbefinnandet ökar.

Välkommen att boka en behandling för nedvarving och avslappning, med effekt både under och efter behandlingen.

Hapyod Massage (behandlande, klassisk massage)

Hårda och långsamma rörelser som verkar på djupet med syftet att vara uppmjukande och välgörande för musklerna. Massagen kan utföras både i förebyggande syfte eller när ett problem har uppstått. Massagen används vid muskelspänningar och muskelknutor, eller som en allmänt avslappnande och uppmjukande behandling.

Regelbunden hapyod massage är en mycket verkningsfull behandling av olika smärttillstånd i t ex rygg, axlar, nacke eller huvud. Behandlingen passar extra bra för dig som kanske sitter mycket och/eller har mer eller mindre diffus värk i t ex rygg, axlar och nacke.

Välkommen att boka en behandling för nedvarving och avslappning, med effekt både under och efter behandlingen.

Manlalaro Massage (idrottsmassage)

Kraftfulla och snabba rörelser, fokuserade specifikt på de muskelgrupper som ska behandlas. Utöver djupmassage och töjningar ofta även triggerpunktsbehandling – allt för att lösa upp de spända områden som kanske utsätts för lite extra press beroende på vad du tränar.

Nu behöver du inte vara elitidrottare för att ha nytta av idrottsmassage, den är en effektiv behandling både före och efter träning även för motionären. Tre huvudsakliga effekter uppnås:

  • Avslappning av muskler med förhöjt nervpåslag.
  • Hämma inflammation och snabba på återhämtning efter träning.
  • Öka rörligheten och därmed förändra rörelsemönstret för fullgod teknik och undvikande av skador.

Om skada har uppstått, exempelvis muskelbristningar, sträckningar, knäskador, hälsporre eller ryggbekymmer så kan idrottsmassagen påskynda läkningsprocessen. Detta sker bland annat genom ökad blodgenomströmning och förändrat rörelsemönster efter uppmjukning av spända muskler. På samma sätt kan vi med regelbunden massage effektivt förebygga och minska risken för skador genom att lösa upp spänningar som uppstått i mjukvävnader vid överansträngning.

När du är inne i en intensiv period av träning eller tävlingar är massage ett bra sätt att snabba på återhämtningen. När musklerna mjukas upp stoppas ärrvävnad och sammanväxningar i muskulatur och bindväv. I kombination med nedbrytning av inflammatoriska proteiner och den ökade ämnesomsättning som uppstår i muskeln möjliggörs intensivare träning och därmed snabbare resultatutveckling i den sport du vill prestera i.

Välkommen att boka en massage som både behandlar, förebygger och ger bättre återhämtning.

Tekniker

Inom vald massagetyp och behandlingslängd är det möjligt att välja till särskilda massagetekniker.

Vid 45 min behandling är det möjligt att inkludera en behandlingsteknik. Från 60 min och uppåt kan två olika tekniker inkluderas.

Tilläggskostnaden är 0 – 100 kr / teknik.

Idlip (tupplur) – 0 kr

Tuppluren är ett av de absolut mest effektiva sätten att öka ditt välbefinnande och minska stressnivåer.

En kort stunds sömn fullbordar en genomförd massagebehandling, och gör dig smartare, mer produktiv och mentalt starkare.

Tadtad (slakthusmassage) – 50 kr

I slakthusmassagen använder vi två köttyxor (inte eggen för guds skull!!!) för att utföra tapotement, dvs ett frekvent trummande på musklerna.

Metoden passar för ansträngda muskler, företrädesvis nacke och rygg, och med fördel i kombination med koppning.

Pukpok (hammarmassage) – 50 kr

Hammarmassagen är en intensivare behandlingsform, där man med hjälp av olika träkilar och gummiklubba kan fokusera koncentrerarat på särskilda muskler en i taget. Detta sker genom ett rytmiskt knackande varvat med massage.

Behandlingen passar för större och mycket ansträngda muskler.

Batong malamig (kalla stenar) – 50 kr

Har du bränt huden i solen? En svalkande cold stone massage med efterföljande Aloe Vera-behandling, både lättar för stunden och påskyndar hudens återhämtning. Har du fått brännskador med sår och blåsor ska dock dessa inte masseras.

Tapak (mycket hård massage) – 50 kr

Tapak är en traditionell filippinsk mycket hård massageteknik där terapeuten använder hela sin kroppstyngd genom att gå på ryggen. Även armbågar och knän används. Passar för mycket stela muskler och mer storväxta personer.

Kawayan (bambumassage) – 50 kr

Bambumassage är en särskilt djupgående behandlingsform för att mjuka upp stela leder och muskler. Med hjälp av bambupinnarna går det att anbringa större tryck och därmed komma djupare in i muskulaturen för att få loss spänningar i hela kroppen.

Pindot (akupressur) – 50 kr

Akupressur är en tusenårig orientalisk behandlingsmetod som liknar akupunktur, men som utförs med fingrar istället för nålar. Akupressören utför ett lugnt tryck med fingertopparna på kroppens akupunkter.

Enligt traditionell kinesisk medicin beror sjukdom i kroppen på störningar i energiflödet -qi, eller obalans mellan Yin och Yang. Trycket på akupunkterna balanserar qi, och självläkning sker. Modern vetenskap visar att akupressur påverkar kroppens nivåer av hormoner, bl a sjunker halten av det farliga stresshormonet kortisol.

Akupressur i kombination med massage har visat sig vara en mycket effektiv behandlingsmetod för stress och stressrelaterade problem. Akupressur, massage och avslappningsövningar som resulterar i mindre stress, kan lindra abstinensbesvär och därför ha effekt om man vill sluta med t ex tobak eller socker. Vid behandlingarna kan enklare avslappningsövningar läras ut för självhjälp.

Tinik (spikmatta) – 50 kr

Massagebehandling på akupressurmatta med spikar. Vi använder "svenska spikmattan", som är en akupressurmatta med 1,5 cm långa plastpiggar, där trycket kan regleras genom att lägga tyg ovanpå mattan. Spikmattebehandling lindrar smärta, minskar spänning, gör det lättare att slappna av och ger bättre sömn.

Supsop (koppning) – 50 kr

Koppning är en traditionell läkekonst som med delvis nya metoder åter blivit aktuell. Med hjälp av mjuka sugkoppor skapas undertryck som påverkar bindväven i muskler och underhud. Undertrycket främjar blodcirkulationen och bidrar till borttransport av slaggprodukter.

Koppning kan användas som ett komplement och hjälpmedel till flertalet massagebehandlingar. Sugkoppor av silicon i olika storlekar används. Kopporna trycks fast på huden och förs fram och tillbaka över behandlingsområdet.

Koppning ger ett allmänt ökat välbefinnande och används specifikt vid muskelspänningar, senfästesinflammationer eller för att öka blodcirkulationen. Regelbunden koppningsbehandling är också effektivt mot celluliter. Musklerna blir varma och slappnar av, och huden får mer spänst och lyster.

Pindot (zonterapi) – 50 kr

Vi använder zonterapi som ett komplement till akupressur och massage för en särskilt verkningsfull behandlingsform vid vissa smärttillstånd.

Zonterapi, dvs behandling av kroppen genom tryck på reflexpunkter, är en flertusenårig behandlingsform.

Reflexpunkterna finns bl a på fötterna, och dessa punkter kommunicerar med körtlar, organ och övriga kroppsdelar. Med trycket stimulerar och hjälper vi kroppen att vidmakthålla homeostas, dvs jämviktstillstånd. De retningar som behandlingen åstadkommer leder till en reaktion som syftar till att aktivera en självläkningsprocess.

babad (fotbad) – 50 kr

Varmt fotbad med utvalda örter. Kan valfritt utföras i kombination med fotvård som inkluderar scrub och fotmassage, eller i kombination med annan massage. Har du trötta fötter, finns det ingen skönare behandling än denna.

Pagbanat ng katawan (dynamisk rörlighetsträning) – 50 kr

Tränar man inte rörlighet, kommer man med ålder att bli stelare och stelare. Stelhet leder till minskad funktionalitet och begränsningar i vardagen. Stillasittande och stelhet är ofta orsaken till att skador eller smärta uppstår.

Regelbunden rörlighetsträning som utförs aktivt, dynamiskt och långsamt ger permanent ökad muskelplasticitet, styrka och kroppskontroll.

Vi hittar enkla men effektiva övningar för dig som du kan utföra i hemmet eller i samband med annan träning.

Mainit na unan (varm vetesäck) – 50 kr

Behandling med varma vetesäckar är en varm och avslappnande behandling. Säckarna är inte lika varma som heta stenar, och kan därför lämnas längre stunder på delar som för stunden inte behandlas.

Behandlingen passar utmärkt för den som känner sig frusen och önskar en avslappnande massage.

Pagsukat ng dugo (blodtrycksmätning) – 50 kr

Blodtrycket stiger naturligt med ålder. Problemet med förhöjt blodtryck är att det på sikt förvärrar den naturliga åderförfettningsprocessen som sker i kroppen.

Det enda sättet att ta reda på om blodtrycket är förhöjt är att mäta det. Rekommendationen är därför att alla över 45 års ålder bör mäta sitt blodtryck med någon regelbundenhet.

Hälften av blodtrycksvariationen beror på ärftliga anlag, medan andra halvan beror på omgivningsfaktorer såsom övervikt, stress, matvanor, högt saltintag eller hög alkoholkonsumtion. Man kan alltså i hög grad själv påverka detta åldrande.

Symptomen för högt blodtryck är vanligtvis lindriga och det är inte förrän man verkligen har fått det höga blodtrycket konstaterat och därefter lyckats sänka det, som man kan sätta fingret på varför man var så trött eller hade lättare huvudvärk.

Vi utför överarmsmätning med helautomatisk blodtrycksmätare från Omron. Vi gör två mätningar, en före och en efter massagen.

Pagmasahe ng mukha (ansiktsmassage) – 50 kr

Vi genomför en avslappnande och vitaliserande ansiktsmassage med de produkter som passar för din hudtyp, övriga dina förutsättningar och behov.

Massagen ökar blodcirkulationen i ansiktet och stramar upp både huden och ansiktsmusklerna.

Batong Mainit (heta stenar) – 100 kr

Hot stone massage med varma lavastenar är en varm och skön upplevelse. Stenarna som används värms upp i vattenbad och placeras noggrant ut på viktiga punkter på kroppen. Massören arbetar med stenarna för att göra kroppen mjuk och avslappnad. Massagen har en lugnande och stressreducerande effekt samtidigt som den ger ny kraft och energi. Behandlingen hjälper till att rensa ut slaggprodukter och lämpar sig bra för nedvarvning och återhämtning.

Halimuyak (aromaterapi) – 100 kr

Aromaterapi är en alternativmedicinsk terapiform där eteriska oljor används för att förstärka vårt immunförsvar och vår livskraft. Oljorna tillgodogörs både genom inandning och via huden. Vi använder dessa eteriska oljor vid massage. Förutom oljornas effekt får du också en positiv effekt av massagen. Beroende på vilken effekt som eftersträvas väljer vi bland oljor med olika egenskaper.

Kuskos (scrub) – 100 kr

Bodyscrub är en uppiggande behandling som sätter fart på blodcirkulationen. Behandlingen ger en silkeslen hud med ny lyster. Vi har flera olika typer av scrub att välja mellan i salongen.

Bentosa (cellulitbehandling) – 100 kr

Hudföryngringsbehandling med scrub och koppning för slätare hy och verkningsfull reducering av celluliter.

Koppningen slätar ut huden på djupet med hjälp av vakuum. Scrub som tillför näring, föryngrar och slätar ut huden på ytan.

Vi utför scrub med moringa som är ett asiatiskt mirakelträd. Moringabladen är mycket rika på näringsämnen och antioxidanter.

Material

En bra massageolja och/eller hudlotion ingår naturligtvis i alla behandlingarna. Oljan kan dock valfritt väljas att på olika sätt uppgraderas. Tilläggskostnaden för detta är 50 kr.

Örtolja

Vi framställer själva olika örtoljor i salongen. Vi har flera sorter, var och en med olika egenskaper och fördelar. Vilken örtolja som passar dig och din önskade behandling bäst, väljer vi enklast tillsammans i salongen.

Varm olja

Varmare och skönare massage med varm olja. Det går åt lite mer olja som också absorberas lättare av huden.

Ekologisk jojoba-olja

Jojobaolja är en underbar gyllengul olja som egentligen inte är en olja, men istället flytande vaxämnen. Detta är förklaringen till varför jojoba så effektivt binder fukt till huden.

Kallpressad ekologisk jojobaolja från Rosen-serien är effektivt mjukgörande och skyddande för huden. Jojoba verkar lugnande och balanserande för hudens talgproduktion, och passar till alla hudtyper, även fet, oren och acnebenägen hud.

Tillbaka